Mario Veldpape, bariton, dirigent, behaalde zijn solo-zang diploma na staatsexamen. Hij studeerde bij Elisabeth Cooymans en bij Max van Egmond en voor bijvak piano bij Cecile de Grijs. Voor koordirectie had hij les van Reinier Wakelkamp.

Hij zong en zingt veel solo-rollen in oratoria bij diverse koren in het land. Zo ook zong hij onder meer solistisch bij uitvoeringen van de Matthäus Passion met het Concertgebouworkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van Iwan Fischer en later onder leiding van Roger Norrington, in Transfiguration van Messiaen o.l.v. Reinbert de Leeuw en bij een cantate van Eissler. Hij zong bijna 20 jaar als eerste bas in het Groot Omroepkoor (Radiokoor).

Hij begon als dirigent in de jaren ’80 van de vorige eeuw met een door hem zelf opgericht ensemble geformeerd uit zijn privé- leerlingen en leerlingen van de Muziekschool Zaltbommel waar hij destijds zangles gaf. Met dit ensemble zijn platenopnamen gemaakt en is, naast optredens in Zaltbommel en omgeving, in ’s-Hertogenbosch, ook geconcerteerd in Kassel (Duitsland). Ook heeft hij een deel van het Omroepkoor gedirigeerd o.a. bij een spraakmakende productie van en met Karlheinz Stockhausen met diens werk Engelprozessionen.

Mario dirigeerde diverse kleine ensembles, waaronder Choeur d ‘Artist en Capella Buscoducensis (vrij vertaald: Koor van Den Bosch) Met dit ensemble heeft Mario jarenlang optredens verzorgd met, naast het bekendere repertoire, ook de minder bekende. Een paar voorbeelden: Jephte van Carissimi, de Johannes Passion van Händel, Die sieben letzte Worte van Haydn, Die Weihnachtsgeschichte van Hugo Distler.

Sinds vele jaren dirigeert Mario het Vocaal Ensemble Oss. Een greep uit de vele uitgevoerde werken: Het Weihnachtsoratorium van Bach, de Messiah van Händel, het Requiem van zowel Fauré, Mozart, Joh. Brahms als van Duruflé, een motetten programma…………..

Met name bij ons jaarlijkse Kerstconcert staan altijd wat minder bekende werken op het programma, naast de traditionele Christmas Carols en andere Kerstliederen.

De Matthäus Passion brengen wij eens in de 3 jaar, in 2019 voor de zesde keer en in en dus ook weer in 2022

Inloggen in het Ledenportaal

Privacybeleid

Persoonsgegevens die wij bewaren:

 • Van de leden:
  voornaam, achternaam, adres en woonplaats, telefoonnummer(s), bankrekeningnummer, e-mailadres en AVG verklaring.
 • Van de vrienden van VEO:
  voornaam, achternaam, adres en woonplaats, telefoonnummer (s) en e-mailadres
 • Van gecontracteerde musici:
  voornaam, achternaam, e-mailadres en cv.

Vocaal Ensemble Oss verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 • Het uitvoeren van de projecten
 • Uitnodigen voor bijeenkomsten en activiteiten
 • De digitale nieuwsbrief

Vocaal Ensemble Oss gebruikt de volgende computerprogramma’s of –systemen waarin persoonsgegevens zijn vastgelegd:

 • Een ledenadministratie met relatiegegevens
 • Joomla! voor de website

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Vocaal Ensemble Oss bewaart persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens worden verzameld.
Wanneer een persoon stopt als lid, worden de persoonsgegevens verwijderd uit bestanden.
Oude bestanden worden na vijf jaar definitief verwijderd.

Delen van persoonsgegevens met derden

Vocaal Ensemble Oss verstrekt in principe geen persoonsgegevens aan derden, tenzij dit noodzakelijk is voor subsidie verstrekking vanuit de gemeente Oss en ten behoeve van ons lidmaatschap bij KBZON. Vocaal Ensemble Oss gebruikt alleen cookies op haar website om deze beter toegankelijk te houden.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar secretaris@vocaalensembleoss.nl